Home » » Mat Yo sah milik Johor, mampukah Johor menundukkan Kelantan tahun depan?

Mat Yo sah milik Johor, mampukah Johor menundukkan Kelantan tahun depan?

PENYERANG kontroversi, Norshahrul Idlan Talaha sah menyertai pasukan Harimau Selatan bagi musim 2013, selepas menandatangani kontrak bersama Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), di ibu negara, malam ini.
Sesi tandatangani kontrak diadakan secara tertutup di sebuah hotel, kira-kira jam 9 malam ini.
Perkara itu dimuktamadkan selepas beberapa jam Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mengumumkan Pemain Paling Bernilai kali ketiga berturut-turut itu bebas untuk bermain dengan mana-mana pasukan musim depan.
Setiausaha Kehormat Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Suhairi Hashim mengesahkan mengikat kemasukan penyerang sensasi itu bersama pasukan Johor.
 
"Saya mengesahkan PBNJ telah menandatangani kontrak bersama Mat Yo. Mat Yo secara sah akan bersama Johor bagi kontrak dua tahun," katanya kepada Sinar Harian.
Bagaimanapun kata Suhairi, butiran lanjut kontrak tidak didedahkan dan sebarang kenyataan mengenai perkara itu hanya akan diumumkan Presiden PBNJ, Tunku Mahkota Johor, dalam masa terdekat.
"Kita ucapkan terima kasih kepada Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) kerana membantu dan FAM juga demi melihat kejayaan dan kemajuan bola sepak Malaysia," katanya.
 
Kurang beberapa jam lalu, Mat Yo disahkan terlepas dari sebarang kontrak dengan Kafa apabila FAM  memutuskan bahawa pemain paling bernilai itu kini bebas dan boleh beraksi dalam mana-mana pasukan lain musim depan.
Perkara terbabit diumumkan Pengerusi Jawatankuasa Status FAM, Datuk Takiyuddin Hassan di Wisma FAM, pagi tadi.


Terima kasih kerana membaca Mat Yo sah milik Johor, mampukah Johor menundukkan Kelantan tahun depan?. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan:0 Komen:

Catat Ulasan